Добре дошли в сайта на проекта "Дизайн на подвързии и консервация на стари книги, албуми и документи" / BBinding /.

Основната цел на проекта е да осигури съвременни обучителни материали и инструменти за професионално обучение относно подвързването на книги и консервацията на хартия.

Повече информaция относно партньори и цели на проекта може да намерите в секцията "За проекта".

 

Един от основните резултати на проекта са 9-те онлайн обучителни модули на различни теми, свързани със съвременното подвързване на книги, както и консвервацията на хартия и фотографии, като специално внимание се отделя на междукултурното обучение, предприемачеството и "зелените" умения в областта. Всичко това може да намерите в секцията "Обучителни модули" и е пригодено за онлайн обучение.

В допълнение, проектът предлага иновативен инструмент, спомагащ работата на съвременните подвързвачиИзползвайки го, те ще могат да покажат на клиентите си различни примери и стилове на подвързии, орнаментика, цветове, материали и т.н. Инструментът може да свалите от секцията "Инструмент за подвързване".

В секцията "Ресурси" пък може да намерите полезни връзки, информация и продукти. Там ще бъде публикувана и .pdf версия на ръководство, в което ще бъде описано как се използват продуктите на проекта.